Kociołek żeliwny myśliwski 9L - Polski
Opis
KOCIOŁEK ŻELIWNY MYŚLIWSKI - 9 litrowy.
Proponujemy Państwu nowy sposób na spędzenie wolnego czasu przy ognisku. Żeliwny kociołek myśliwski doskonałej polskiej produkcji jest pyszną alternatywą dla pieczonych kiełbasek i grilla. Doskonale sprawdza się przy okazji: przyjęć w rodzinnym gronie, spotkań plenerowych, takich jak biwaki czy kuligi.
Samo przygotowanie dań może być wyśmienitą zabawą dla zebranych gości. Następnie pozostaje czekanie, aż spod pokrywy zacznie wydobywać się zapach potrawy. Od tego momentu jeszcze tylko 40 minut cierpliwości i danie gotowe.
Kociołek żeliwny został wykonany bardzo starannie, z dbałością o detale.
Kociołki oferowane w naszym sklepie są bardzo wytrzymałe (produkty zostały wykonane z żeliwa szarego klasy EN-GJL-200, zgodnie z Polską normą: PN-EN-1561). Dzięki temu, że ich wnętrze pokrywamy olejem jadalnym i wypalamy na gorąco, mają wytworzoną specjalną powłokę ochronną i nie wymagają specjalnej dbałości. Odkręcane nogi umożliwiają wygodny transport.
Pokrywa zaopatrzona w obejmę pozwala doskonale regulować wydobywanie się pary.
W zależności od potrzeb mogą Państwo wybrać również mniejszy 4L lub 6L kociołek.
Do każdego kociołka załączamy przepisy wraz z instrukcją użytkowania.
Wysokość samego kociołka: 25cm
Średnica kociołka: 30cm
Wysokość nóżek: 13cm
Grubość ścianki: 5mm
Żeliwne akcesoria nadają ogrodom wyjątkowego charakteru. Mają ponadczasową i klasyczną formę, są piękne oraz bardzo trwałe. Nie wymagają specjalnej uwagi oraz troski, będą cieszyć oko przez długie lata. Nienaganne i solidne wykonanie gwarantuje satysfakcję każdego klienta.
Materiał jakim jest żeliwo to przede wszystkim gwarancja stabilności i długowieczności.
Życzymy smacznego :-)
Gwarancja: 2 lata
Przed pierwszym użyciem kociołka należy go wygotować! Najlepszym sposobem jest ugotowanie w kociołku ziemniaków, których później oczywiście nie jemy. Wrzucamy do kociołka obrane ziemniaki, mogą być również obierki z ziemniaków, kostkę smalcu, wypełniamy kociołek do pełna wodą. Zakładamy pokrywę i umieszczamy kociołek w ogniu na ok. 30 min. Po takim "zabiegu" możemy rozkoszować się przygotowaniem pysznych dań z kociołka :-)
Po każdym użyciu kociołka, należy wyszorować go wodą z piaskiem, a następnie po oschnięciu należy wysmarować wnętrze kociołka olejem naturalnym. Tak pielęgnowany kociołek będzie nam służył latami.
Życzymy Państwu smacznego :-)