Zrębki wędzarnicze buk i olcha 4 litry
Opis
ZRĘBKI WĘDZARNICZE BUK-OLCHA PACZKA 4 LITRY
Właściwości:
Zrębki wędzarnicze wykorzystuje się do wędzenia m.in. mięsa, ryb i serów.
Zrębki mieszane klasy grubości 10 idealnie sprawdzą się w wędzarniach, gdzie używa się palenisk.
Grube zrębki idealnie nadają się do wykorzystania na grillach lub w wędzarniach ogrodowych.
Drewno pozyskiwane jest z czystych i ekologicznych obszarów leśnych zarządzanych przez jednostki organizacyjne Polskich Lasów Państwowych.
Właściwości i zastosowanie zrębki wędzarniczej:
- Buk - olcha mieszanka nadaje wędzonym produktom złocistobrązową barwę.
- Idealnie znajduje zastosowanie przy wędzeniu wędlin oraz ryb.
- Wilgotność zrębki wynosi ok. 10%.
- Zrębki pakowane po 4l. w worki strunowe do wielokrotnego użytku.
- Ilość wystarcza na kilkadziesiąt godzin dymienia.
- Zrębki o grube idealnie dostosowane do palenisk wykorzystywanych w wędzarniach Pan Kornik oraz do dużych dymogeneratorów. Paleniska Pan Kornik znajdą Państwo również w naszej ofercie!
- Drewno pozyskiwane jest z czystych i ekologicznych obszarów leśnych zarządzanych przez jednostki organizacyjne Lasów Państwowych.
- Gwarancja jakości! Czyste, odpylone, świeże.
- Zrębki atestowane, posiadają wszelkie niezbędne badania oraz atesty, certyfikaty spełniające wymogi przepisów UE.
- Wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak kolor i aromat.
Gwarancja jakości!
Wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak kolor i aromat.
Cena obejmuje 15 kg zrębków wędzarniczych.