Kociołek żeliwny myśliwski 4L - Polski
Opis
KOCIOŁEK ŻELIWNY MYŚLIWSKI - 4 litrowy
Proponujemy Państwu nowy sposób na spędzenie wolnego czasu przy ognisku. Żeliwny kociołek myśliwski wykonany w Polsce jest pyszną alternatywą dla pieczonych kiełbasek i grilla. Doskonale sprawdza się przy okazji: przyjęć w rodzinnym gronie, spotkań integracyjnych, spotkań plenerowych, takich jak biwaki, kuligi, dużych imprez promocyjnych oraz integracyjnych rejsów.
Samo przygotowanie dań może być wyśmienitą zabawą dla zebranych gości. Następnie pozostaje czekanie, aż spod pokrywy zacznie wydobywać się zapach potrawy. Od tego momentu jeszcze tylko 40 minut cierpliwości i danie gotowe.
Kociołki są bardzo wytrzymałe (Nasze produkty są wykonane z żeliwa szarego klasy EN-GJL-200, zgodnie z normą: PN-EN-1561, do tego wykonane bardzo starannie z dbałością o detale.
Dzięki temu, że ich wnętrze pokrywamy olejem jadalnym i wypalamy na gorąco, mają wytworzoną specjalną powłokę ochronną i nie wymagają specjalnej dbałości. Odkręcane nogi umożliwiają wygodny transport.
Pokrywa zaopatrzona w obejmę pozwala doskonale regulować wydobywanie się pary.
W zależności od potrzeb mogą Państwo wybrać również większy 6L lub 9L kociołek
Do każdego kociołka załączamy przepisy wraz z instrukcją użytkowania!
Wymiary kociołka:
Akcesoria żeliwne nadają ogrodom wyjątkowego charakteru. Mają ponadczasową i klasyczną formę. Są nie tylko piękne ale również bardzo trwałe. Nie wymagają specjalnej uwagi oraz troski. Będą cieszyć oko przez długie lata. Nienaganne i solidne wykonanie gwarantuje satysfakcję każdego klienta.
Materiał jakim jest żeliwo to przede wszystkim gwarancja stabilności i długowieczności.
Życzymy smacznego :-)
Gwarancja: 2 lata
Produkcja: POLSKA
Przed pierwszym użyciem kociołka należy go wygotować! Najlepszym sposobem jest ugotowanie w kociołku ziemniaków, których później oczywiście nie jemy. Wrzucamy do kociołka obrane ziemniaki, mogą być również obierki z ziemniaków, kostkę smalcu, wypełniamy kociołek do pełna wodą. Zakładamy pokrywę i umieszczamy kociołek w ogniu na ok. 30 min. Po takim "zabiegu" możemy rozkoszować się przygotowaniem pysznych dań z kociołka :-)
Po każdym użyciu kociołka, należy wyszorować go wodą z piaskiem, a następnie po oschnięciu należy wysmarować wnętrze kociołka jadalnym olejem naturalnym. Tak pielęgnowany kociołek będzie nam służył latami.
Życzymy Państwu smacznego :-)